Join SNS FREE mailing list  

 

 

23-24 April 2011

Pureen Stock Clearance Promotion

[SNS : Check out the previous Pureen Warehouse Sales in Aug 2010 + Nov 2010]

 

Products Offered

Baby Diapers

Baby Apparels

Baby Toiletries Baby Accessories

INCO Adult Diapers

Adult Toiletries

Sanitary Pads

Maternity Pads

 

Brands Offered

Pureen

Pride ‘N’ Joy

Pureen Basic

Tracia Toiletries

Dr Mist

 

Time: 10am - 6pm

 

Terms

VISA & MasterCard accepted for purchases above RM150

 

Location (Tel 603 7628 8888) – MAP

Summit Company (M) Sdn Bhd

Lot 6 Jalan 19/1

46300 Petaling Jaya

Selangor Darul Ehsan

Malaysia

www.pureen.com.my

 

 

Comments

Comments
are84 says:

penah g sekali…memang ramai ar..kesian kt mak buyung yg dh sarat tue..tp nk bajet nye pasalkn..harga memang berbaloi…

Eve says:

You may check on their website. They will Publish at their website few weeks before warehouse sales.

Anna says:

could be on november if not mistaken..coz last year they did on november

mama adam says:

when the coming pureen warehouse sale?anyone any idea?pn.cool can u answer my question?please…..

umi fatin says:

Sale PUREEN mmg ditunggu oleh ramai org… tp kekdg tu org yg shopping tu agak2 la dlm pilih baju… mmg ada yg pilih baju kt tepi smpi blok org… xnak letak kt tepi…. jdla seorg yg berperi sikit.. anyway enjoy shopping

Pn Cool says:

PUREEN SALES 16/7 & 17/7 ni so serbuuuuuuuuuuuuuu

okie says:

Hi Pn Cool, confirm ke 16th & 17th July ni ada pureen sale lagik..

mama adam says:

when is the next one? Anyone, any idea? july or august this year?

eryn says:

mmg warehouse sale sesak…name pun warehouse..sy puas hati wpun sesak n tak dpt baju cantik tp sekadar untk baju basahan kire berbaloi la tu..botol susu pun kategori murah..kalau nak kire sakit hati dgn org yg pentingkan diri tak pyh cite la..tp kite still ade pilihan lg sbb pureen mmg kuarkan stok jer…kaunter byran mmg panjang yg kat dpn tp sy pergi kat blkg…tak smpi setengah jam dah siap semua..sy rase tahun lepas n tahun ni lebih kurang jer..TQ Pureen sbb buat jualan murah nie..tggu tahun dpn plak……..

mama adam says:

agak-agaknya bila pureen n nak buat w/sale lagi ye….?maklumla takut-takut dia buat time due date bersalin confirmla tak dpat nak pergi……

myee says:

alah..koplain lah paper pun..bising lah byk maner pun..bagai anjing nyalak bukit jer..(maaf..perumpaan melayu!!) management pureen tak amik pusing pun korang nyer kompalin including my frusdtation..peduli aper..yg penting setiap thn makin giler w/hse sale diaorg..
bila staff pureen bw kotak utk tmbh stok, bila jatuh jer terus dikaut kesemuanya masuk beg dia..hantu tol…rasa cam nak jer tarik beg dia pastu campak kat lantai..xper kalo org xbermoral kite pun leh jadi xbermoral gak for a second..kuikuikui

well again pureen management dont give a damn ok, about ur complait..boolayan..

misz says:

myee: hehe, betul… diorang hanya pentingkan untung jer, i tak pergi pun tahun ni sebab baby br 7bulan, xde org nak jaga…x smpai hati nak menghadapi keadaan kat WH dgn bawak baby :)

i think management perlu fikirkan sikit kebajikan customer; kalau management xnak dengar/baca apa kita tulis kat sini, may be SNS should help us :))

pureen bole consider buat beberapa hari (bukan 2 hari shj) supaya org ramai ada peluang pilih hari nak gi, so tak lah sesak sgt, yelah…semua org nak rebut peluang, dlm masa yg sangat singkat…

kdg2 sedih bila tengok semua org berebut2 dan pentingkan diri kat warehouse sale… kita kan bangsa bersopan santun :)))

just my 2 cents

misz says:

i ada fisher price healthy booster seat (new in box) RM160. leave ur email me: ibu224@gmail.com interested. TQ

mimi says:

macam-macam pengalaman korang ye.. ade yg siap mencuri pulak tue! i went there on Sat morning around 10am with hubby. anak2 tinggal kat taska. org dah pesan jgn bawak tapi ade jugaaakkk yg bawak baby kecik2.. hadoi! lantaklaa… anak korang….

i’m 8 month pregnant so hubby suruh tunggu dlm kereta aje.. dia je yg akan ambil barang yg dah di plan nak beli like detergent, head2toe wash n diapers. tapi i degil nak ikut so duduklaa kat depan pintu masuk tepi cashier tu…sambil2 tunggu hubby, i tgk ade byk sgt barang2 yg dilonggok kat tepi tu coz customer cancel masa bayar, maybe tak cukup duit..

so, i pon korek2 laa tgk baju2 yg ditinggalkan.. n i dapat banyak yg cantik2!! so tak payah jejak kaki dalam tempat baju tue bersesak2 pon..

sementara i pilih2 baju yg berlambak2 tu, hubby beratur. kul 11 dah habis bayar.. total spent: RM800! baju aje dalam 2 bakul! so i rasa it’s depends on your luck and tactic jugaklaa..

sape2 yg tak dapat ape yg diidamkan tu.. jgnlaa tension2.. adatlaa.. you win some, you loose some..

pasal kes duduk2 tepi jalan pilih baju tu, i pon tak kenan but tu dah macam tradisi.. kalau nak tgk yg lagi horror, pegi Hytex nyer warehouse sale! segala atok nenek cucu cicit semua join tolong kaut then pilih2 kat tepi2 jalan..

yg laaaggiiii tension, kalau kita pegi tepi dia tanye nak lagi ke baju yg melambak2 nie, diorang boleh ckp, “oh, ini utk kawan2 i jap lagi nak datang”
helloo.. kawan2 ko tak boleh amik sendiri ke nanti.. dah lambat nasib laa kan?

haaa… tulaa antara perangai2 kiasu piranha2 warehouse sale nie ye.. kalau ikut ape yg korang citer kat atas2 nie.. tu kira okay lagi tu….

so, next warehouse sale saye akan still pegi lagi pureen nie.. memang brg2 die takdelaa murah ya amat tapi kalau beli byk2 tu kira berbaloi2 laa jugak..

anaruzana says:

1st time saya pegi w/sale pureen, around kul11 smpai mujur nasib menyebelahi thanks lot to God dpt parking cun2 dpn gudang w/sale, memng baju banyak sold out tiada banyak pilihan,angkt2 pilih yg sama je, tapi apa-apa pun kita kena banyak bersabar bila ketempat begini maklumla less sampai 80% sapa yang taknak, betul tak?walaupun tak dapat banyak pilihan saya tetap puas hati..saya n myhubby dapat juga pilih bju2 n brg2 tuk baby yg berkenan dihati.mmg saya ada nmpk bju2 yg berlonggok kt tepi2 kaki lima je..mgkin sbb 1st time tgok environmnt cmtu cm xkisah je..sya hnya pilih kt tmpt yg disediakan je.Time bayar,mmgla kene beratur pnjang dekat 1hour gakla kene beratur,bg saya yg kurang kesabaran beratur ni i bg myhubby beratur,dia xkisah je..i bg dia beratur n i continue tuk pilih brg2 yg i berkenan..time dkt2 dgn kaunter bayar,my hubby panggil..so kiter org byr n pastu balik..

amanda says:

btol kata cik kiah tu….

cik kiah says:

ramainya yg emosi.
dh nama je warehouse sale. biasa la.
taknak sesak toksah pegi

mama adam says:

saya setuju dengan pendapat sue….dah berapa kali saya pegi w/sale pureen n, isu banyak berkaitan parking, baju banyak sold out tiada banyak pilihan. tapi apa-apa pun kita kena banyak bersabar bila ketempat begini maklumla less sampai 80% sapa yang taknak, betul tak? bagi pendapat saya lepas n sape yg nak pergi jgnlah pergi bahhgn depan tu dulu bila sampai je terus pergi belakang ,ni tak dh sesak baru nak masuk(hak individu). apa-apa pun saya happy walaupun tak dapat banyak banyak pilihan saya tetap puas hati..barang yang saya beli bermula RM3, Rm5 dan Rm8 dll harga yg berpatutan.

azma says:

sweetcherry carseat untuk dijual..please klik my name. thanks

Nora says:

Mmg sesak gilla sale kat W’hse sale pureen semalam. Mmg lumrah Pureen W’hse sale mcm tu… bab baju, org kaut and duduk tepi pilih baju. I did the same thing. What-eva… but i put those baju2 yg i dah sort back to it’s original rack. sorting baju pun laju jer… lam 10 minutes… geram ngan akak sebelah tu dah sort2 tinggal jer baju2 tu kat tepi… sempat juga touch and tanya dia… tanak ke baju2 ni? dia kata tanak… then i asked her put back the baju… dia buat muka kesian and said… “penat laaa dah tak larat” geram betul…. mmg rasa nak lempang jer akak tu… seb baik ko pregnant. Aku pon pregnant juga.

Yang kelakar, ada sorang brother depan aku, tgk ke gelagat mothers yang duk pilih2 baju ni and complain bla crazy women bla inconsiderable bla bla… mulut mmg mulut longkang abes la waktu dia complaint tu… sekali bini dia pon sama babe!!! keluar bawak baju satu beg waiting to sort out…. dah bini ko pun CRAZY WOMAN aaaarrr… hahahaha… aku jeling jer kat brother tu… tanak sesak TOKSAH DTG!!!

farizah says:

sy g smlm kul 12.30pm..ramai gler org ms tu..sy tggl ank2 kat umah coz last year experience bwk ank, kesian kt dia panas ngn haus..nk beli brg pun ssh..kalini pegi berdua je ngan hubby..kitaorg amik shopping bag ikea yg ada kat tepi pintu msuk tu..jln2 satu2 tempat tgk brg n harga..mana yg berbaloi baru amik..sy beli puting botol rm3 satu pack/3pcs, bedak pureen 2big bottle n 1small bottle rm9 je,pureen raspberry head to toe rm9,wipes 2x100pcs rm9,disposable breast pad 24pcs rm12,bottle brush rm7,maternity pad rm9,pampers amek yg pureen dry 5 merah S66 rm24,2 bottle susu BPA free rm7/bottle,2 drink cup rm4/pcs, medicine nurser rm4,toothpaste rm3,diapers bag pureen rm20,blanket rm12,mitten n booties rm5/pack..pastu g bhgn bj, seluar je byk..seluar2 tu bj yg sama pair utk dia..so kena cari bj yg lebih krg utk pairkan..sehelai bj n suar rm3/pcs..yg dh siap pair punya ada tp rm12 per pair..rasanya berbaloi jgk la..dptlah jgk sy beli 7 psg bju untuk yg bakal newborn..utk ank yg 2nd dpt 2helai suar pjg n sehelai suar pendek untuk yg 1st..xbyk choice utk kids above 2.5years old..
tapi rasa happy sgt walaupun terpaksa beratur 30min untuk bayar..balik umah kul 3pm..oklah, warehouse kalini (rate average) cuma xpuas ati psl bj je..xbyk choice..agaknya dh ramai yg beli smlm..sy bc post kat sini, rupanya ada VVIP ek..xperlu la kot VVIP tu..smua pun loyal customer..klu x, xdelah dtg walaupun bersesak2..

ila says:

Td petang ada pihak management pureen call pasal brg aku yg hilang tu…… Dia kata nak call balik hujung minggu nie…. Entah apa la keputusannya….. Tengokla kalau ada rezeki..

abe says:

this is my 2nd time for pureen w’house. i g hari sabtu kol 3pm cm tu.xnk g pg cz dulu dh kena.masa kt sana mmg ssh cari parking and at last parking kt lorong p2 service. org dh x kurang cz ramai dh blk kot. i pergi mmg nk beli toiletries to my kids.. borong sabun ABD/dozen, toothpaste, pampers, bottle cleanser and shower gel. que utk byr pon skjp je. total rm501…after that i pergi levis w’house kt hotel sri petaling.. ;)

Norlitasda says:

Semalam saya pegi dah tgh, sesak sungguh dgn org yg bermacam ragam, yg beratur nak byr punya panjang sampai kat kwsan toilet. Yg sedihnyer baju baby yg ada seluar punya byk tapi baju susah tak ada kalau ada pun tak match. Last2 dpt gak pilih 10 pasang dan ada sedikit brg lain. Beratur nak membayar dgn keadaan yg panas tgh tu saya tak tahan. Saya letak balik dan terus keluar dari situ. Bila difikirkan balik tak berbaloi pun saya nak beratur pnjang sebab harga baju tu sepasang rm 10-12 lebih kurang sama jer beli kat Jusco, sogo atau the store…

intanmz says:

sue, mmg betul kekadang pelik tgk manusia2 yg tak bermoral…dulu pernah nmpk ada yg curi sorok dlm beg…..tak berbaloi pun kalau kena tangkap dan dosa mencuri..takat2 5 6 hennget je….kena jujur…mmg betul sgt2..takkan nak anak2 kita pakai brg2 curi camtu..ngerinya…………….anyway…byk betul yg kengkwn ckp kt atas..mcm wet tissue , beg baju budak… dan beberapa yg lain mmg sama je mcm kt luar…saya suka beli baju n botol je..lain2 tak tgk pn……baju mmg sgt2 berbaloi , kt luar kdg2 15-20 ringgit tp kt situ juz rm 6..oklah buat basahan anak…..tp kalau nak buat jenjalan baik g SOGO….branded n worth la…..tp pureen w/s ni still ok banding baby kiko…saya dah tak jejak la….sgt2 teruk….

SUE says:

Saya dah 14 tahun datang ke warehouse sale Pureen ni, memang kena banyak bersabar terutamanya di bahagian baju. Bila org dah terlalu ramai memang keadaan sukar nak di kawal. Sekiranya nak dtg jugak mesti ada byk kesabaran & masa yg diluangkan. Pureen whouse sale ni mereka buat 3 X setahun. Biasanya pd bulan april / August / November or December.
Barang2 pula tak semuanya murah, kita kena rajin & pandai buat perbandingan harga dgn pasaraya kerana kekadang pasaraya buat promosi dgn harga yg sama atau lbh murah.
Satu yg saya sgt kesalkan apabila ada pelanggan yg masih mahu mengambil kesempatan keatas brg2 yg dijual dgn harga murah. Pada hari sabtu yg lepas misalnya, saya lihat dgn mata saya sendiri sewaktu saya sedang beratur utk masuk ke bahagian baju.Saya lihat seorang makcik duduk di bahagian bawah loading bay sedang menukar harga sehelai blanket dgn harga dari sehelai baju. Dia mencabut dan menukarkan harga barang tersebut. Untuk peringatan semua, ada ramai detektif Pureen yg memakai pakaian biasa yg berlegar- legar di kawasan itu mengawasi semua pengunjung.Tanpa di sedari oleh makcik itu detektif melihat semua yg dilakukan olehnya dari atas loading bay tersebut. Detektif terus mengarahkan makcik tersebut menyerahkan barang2 tersebut. Tolonglah jgn buat perkara2 seperti ini kerana brg2 yg kita beli adalah untuk dipakai oleh baby/anak2 kita. Walaupun mungkin dia boleh terlepas ingatlah Allah juga melihat apa yg dilakukan..

Pn Cool says:

semua sibuk bercakap pasal warehouse ni….pada aku ni la warehouse pureen yg paling teruk jika nk dibandingkan dgn sebelum2 ni…aku mmg x pernah miss tok g warehouse ni.mcm biasa mmg aku akan sampai awal dalam kul 8+++.sape de org kenal mmg dptla masuk sape xde tu tunggu je kat luar.kali ni dorang kul 9 dah buka pintu..pe yg aku perhatikan baju2 mmg byk tapi ramai yg jenis pilih n letak2 kat tepi n biarkan…org yg dtg lambat mmg x kan dpt.so pe yg aku buat just g kt tmpt2 dorang yg pilih baju n tnya nk or xnk???kalo x nk just ambil n tgk…pelik gak nape dorang ni semua jenis mcm tu ek???pentingkan diri sendiri…ambil banyak2 pastu pilih n letak kt tepi mcm tu je…..

Masalah beratur x yah nak ckpler…aku beratur dekat sejam…memang lembab giler management dorang ni…ohhh ya dorang nk topup barang2 pun lmbt smp de tu rmi antata pengunjung yg ambil sendiri bawah2 dlm kotak.

Semalam g jusco…tengok blk hrga barang2 mmg x byk beza…so pd yg jauh tu x yahla korang buang masa nk dtg sbb beza harga pun RM1-RM2 je…tolong baiki pengurusan la ek PUREEN

yuhu.... says:

yuhooo
masing2 ade pilihan
name warehouse sale.. mmg rmai org…
panas.. sesak…
nak selesa gie dlm builidng yg ada aircond..

yana says:

wah sampai ada pokok tumbang!!!!!,,,very the dangerous…nasib baik i dtg awal pg,,,then habis shop dlm pkl 1,,,masa nak blk pun i tgk cuaca dah sedikit mendung…i pun dpt mana yg tersempat je,,x pikir nak cari bj bdk pun,,,just nak cari liquid cleanser,puting botol,botol free bpa,syampoo yougurt,berus botol,,,bila nak pg bahagian bj,,,tgk penuh dgn org terus cancel,byr brg dah 1 hal,kene beratur panjang…huhuhuhuhu…nak tggu anakku whs plak utk shop bj….

my says:

teringin nak g warehouse sale pureen nie… tp mengenangkan WAREHOUSE, hasrat dibatalkan… aku tak kuat untuk berebut2… huhuhuhuu

Carefool says:

anyone wanna letgo xtra bottle detergent??? if very cheap by a few rm..

ummiiqbal says:

huh..dahsyat penangan pureen w/house sale ni..kpd yg tk dpt pegi or dh pegi tk dpt apa yg nk jgn la gusar..rsnyer tahun ni ada 1 more round lg..kalu ada rzki anak2 kita nx time ada la tu..

anyway, i have S3 bpump set to let go. For more details pls email me at ummishop1311@gmail.com

Nana says:

Yesterday (on Sunday) I went to Pureen Warehouse Sale tapi x boleh masuk because ada pokok tumbang dalam warehouse tu. I don’t know whether ada aorg injured or not but ada uniform staff yg control the situation. Before that memang hujan lebat sekitar KL & PJ…Hopefully Pureen will organise the clearance sale again…

ila says:

aku dtg sabtu ptg lepas hujan. keadaan becak n sgt basah.. Bila nak bayar guna kad, kad aku x boleh baca.. so terpaksa la ambil debit kad kat hubby… casher tu suruh aku letak brg yg dah beli tu bwh meja dulu. Bila ambil tu dah pukul 6pm (hubby parking jauh dgn anak2).. dgn tergesa2 aku pun gi la bayar. So brg yg bwh meja td tertinggal sebab sume sibuk nak blk termasuk stff kat situ. Esok hr (ahad) aku dtg blk nak tuntut brg. Org tu kata brg aku x de tp brg org lain dia ada simpan.. mungkin x de rezeki. tapi pihak management ingat aku nak tipu kot. aku pun x kuasa nak dtg blk la.. dgn aku yg tgh sarat tunggu hr nie. Tp x pe pihak management kata nak call aku blk esok.. tunggu la apa keputusannya.. brg aku memang la dah x de kalau staff kat situ bwk blk brg aku tu kan… Tak pe la.. tunggu ajelah keputusannya esok.. kalau ada rezeki ada la kan..

intanmz says:

ye pn emosi..tak baik u ckp sapa yg puas hati tu tergolong dr mrk yg self fish dok berlonggok2 pilih baju..i dtg awal 9.30..tp masuk sama2 org lain bkn vvip ppl, just i dah byk kali dtg so dah ada experience..terus g tmpt baju grab mana yg nak ..pastu g bayr..ramai yg beratur pnjg kt dpn….samapai berejam2..tp i cerdik byk…terus ke blkg pilih baju n bayar…blkg byk cashier tp ramai tak tau…..so depends pd kita la smart la sikit…..

Puan Emosi says:

pn hanny, u mmg customer yg baik..alangkah indahnye kalau semua customer w/sale mcm u..

Akomaza says:

tak berbaloi kalau gi ker warehouse macam nie….siap ada VVIP ppl lagi ….lagipun tak berbaloi untuk bersesak-sesak dengan ramai orang, berdiri dan beratur untuk bayar selama 2 jam (untuk menbayar)…rasanye lebih baik gi sale di Jusco aje…….ingat kan system dah berubah…masih sama……malah mungkin boleh dikatakan lebih teruk rasanye..sebb masa bayar…ada jugak ppl potong Q untuk berbayar…..dan boleh lihat dari 2 line baris untuk bayar…telah menjadi 5 baris..dibahagian belakang……….dan Pihak pengurusan Pureen next time kalau nak buat warehouse sale…jangan buat double standard……biarkan VVIP…. masuk waktu sama jugak dengan ppl lain……

hanny says:

to puan emosi,
boleh komen mcm tu.. tapi jgn kate org yg komen berbaloi beli kat whse ni jenis makcik pakcik yg duduk tepi-tepi longgok baju tu.. xsemestinya….
i pun xdapat lalu ke arah baju2 tu gak sebab makcik pakcik tu dok belek2 baju tepi jalan yg sesak tuh… selai baju pun i xdapat usik tau…!!! itu masalah management pureen jugak yg tak tegas.
semlm i tak jadik amik 2 pack dipers, i pegi semula ke kawasan diapers n letak balik ke tempat asal. org lain peduli apa, walaupun pregnant woman mcm i pun dorg langgar2. kids yg 2,3thn pun dorg langgar dgn beg besar tuh…
masih banyak lagi yg berbaloi beli mcm diapers. i tau u baru 1 st time pegi whse ni…cuma fikir dulu sebelum komen yer… fikir sensitiviti customer2 yg dtg yg xdapat usik selai baju2 pun kat situ ye….

iza_izzara says:

sampai dh depan warehouse tue tdi..tgh2 cri parking hujan turun dgn lebat berserta kilat n guruh..ttba ade dahan kana sambar petir and jatuh betul2 atas khemah..so ckp dgn hubby xjadila nk g..sebab takut..trus tkr direction g jusco midvalley..wpun xdpt harga warehouse dptla 5% diskaun

Linda says:

Arrived at 5pm sunday. The sale was closed earlier due to power trip.

just came back, empty handed
hujan lebat, ribut petir!
ada pokok tumbang & menimpa khemah cashier
i saw it in front of my eyes, gigil kejap lutut.
i terus lari ke bahagian baju..

khemah depan tu roboh & i heard one of the cashiers cedera kat telinga
so, proses jual beli terus dihentikan, atas alasan no cashier!!
terkilan sangat2, tapi no choice, letak balik la semua barang
when i letf, all of the staff dah packing balik barang2..

bonda says:

ms rina, saya pun tgh tggu hubby bwh canopy tu, saya pun tgk live pokok tumbang, hempap canopy and besi canopy right in front of my eyes and masa tu saya dah tunduk ke bawah. luckily, nothing bad happened to me, and luckily my boy dgn ayahnye kat depan kaunter diapers. and luckily, saya dah bayar for my items.. :) nak buat cmne, sesuatu yg tak terjangka… still teringat2 kejadian semalam :(

saksi....! says:

sedara… khemah dah roboh… power dah shutdown, mcm mana cashier nak buat kerja.. kejadian bukan dbuat… hukum alam.. xkan nak teruskan… saya pon tau perasaan org yg kerja kat situ..
harap maklum la… kita manusia.. ada hati n perasaan…
nyawa penting… LU PIKIRLA SENDIR…!!!!!!!!!!!!!!!!

Rina Tupperware says:

Assallammualaikum Encik Saksi,

nape pulak nak marah2 ni? cool la brader.. budi bahasa budaya kita!
saya cuma bgtau apa yang terjadi & apa yang saya rasa, itu je la..
saya pun paham la, saya nampak dengan mata saya sendiri cashier tu cedera..
ada cashier yang azan sekali tau bila kejadian tu berlaku..

saya sempat berbual dengan boss summit sendiri, boss tu kata boleh kalau nak buat manual, tapi takder resit la.. dia kata dia paham semua orang frust tak dapat beli barang, but things are out of her control..

ada hikmahNya sebalik semua ni, Allah nak kita beringat2 bila berbelanja..

Potatoes says:

The sale was ok, baby. Lothes range from shorts rm3, long pants rm5,etc. Disney stuffs on bottles,pacifiers,etc around rm5 to 10. Diapers on sale…can’t recall how much coz didn’t buy but a lot of ppl buyin in cartons. Wipes in bottle 2x100pcs rm16. Baby comforter+pillow+bolster rm35.other pureen non-Disney rm3 onwards. Baby changing mat rm12. Went there around 130pm and spent about rm200 on a bunch of stuffs

escargot says:

td my si pg ok je dia ckp…sng je klu xnk ramai pg la pagi..jgn pg ptg..dia bli baju ank dia ok je siap angkut 2 org ank xde problem…siap abis 200++…dia kata best pg baju byk pilihan n harini murah giler2 smpi ada start fromrm1…

aqil4 says:

penah pg 3 kali.. 1st time pg hari ahad, ms tu baju xdpt langsung sbb ramai org yg pentingkan diri sendiri tu dh pilih n longgok kat tepi.. 2nd time pg ari sabtu org mmg ramai sesgt, pg tmpt baju dulu dpt la 4 5 helai seluar n baju, hubby plak pg tmpt brg2 len cari sabun.. 3rd time pg ahad dh xexcited dh sbb keadaan sama je huru hara ssh.. kali ni xpegi sbb ada hal.. ntah la lenkali nk pegi ke x.. kena bc komen dulu kalo teruk jgak mls la nk pegi dh sbb target nk bli baju je kt whouse ni..

mamadinadani says:

i dah pergi semlm around 4pm++..mmg ramai..tapi tak la terlalu crowded..nak bayar pun tak perlu tunggu lama..terus dpt bayar..mungkin masa tuh org dah ramai yg balik.lagi pun baru lepas ujan lebat…spend about rm100 only…baju2 & seluar for my son 7 month..yogurt head to toes.liquick cleanser,wet tissue..& a pcs of bottle..tapi yg makcik2 ngan pakcik2 yg duk berlonggok kt tepi2 tu pilih baju masih ramai…ingatlah kat org lain sama…

cyra says:

oh this time mmg org lebih ramai.. last time kalau dah kol 2 tu, kejap je beratur nak bayar.. ni tak.. line masih panjang… yg buat lembab tu kalau uols beratur lane tengah or kanan sekali (untuk kaunter depan), sbb org yg jaga lane kiri sekali tu, dia takda altenate bagi laluan untuk customer kat lane tengah.. very unfair… sbb tu lane kiri tu laju semacam je…

anyway… pasal baju ni actually masa i sampai pon dah tinggal leftovers kat dalam tempat baju tu.. but from past experiences, i tau yg berlonggok2 kat tepi2 dalam plastik biru tu yg org dah pilih2 and takmo.. so what i did, pergi je pilih kat longgok2 yg org tinggal tu… kalau nampak ada yg tengah memilih tu tanyalaa yg tu dia punya or yg org tinggal… sbb masa i tgh pilih2 pon ramai je yg bertanya tu i punya ke or org tinggal.. so end up makin lama makin ramai dok sama2 memilih dgn i.. kan senang camtu.. tanya jeeee…. :D

amiey says:

baru ingat nak g serang sana jap lagi…tunggu hubby balik keje…tapi bila baca komen orang yang dah g…macam x jadi je g..huhuh..sebab anak xde org nak jagakan..x sampai hati pulak nak bawak kalau keadaannya teruk sangat kat situ…huhuhu..next time maybe..

Puan Emosi says:

amiey i xtnye pulak smpai bila, tp MIL i ckp tgh berlangsung.. selalunye jusco kalau card member sale ni bwt 2@3 hari je kan..maybe hr ni last kot..

Miss_T says:

Alamak…baru ingat nak g..tapi dh baca comment yg x memberansangkan mcm ne baik la x pyh pegi kot….management pureen actually must alert with all this comment…baik g bli kat j-card sale ke,sogo sale ker….lebih baik…

Puan Emosi says:

betul tu Miss_T pegi je skrg jusco wangsa maju tgh sale MIL i ckp mmg murah..

amiey says:

sale jusco wangsa maju tu sampai bila ye? nak ke sana la…selesa nak bawak anak..hehehe..n terhindar dari rasa sakit hati tengok org yg selfish..

Puan Emosi says:

oh lupa nk ckp. siapa2 yg rasa w/sale ni berbaloi i rasa dia mesti dr golongan makcik2 and pakcik2 piknik tepi jalan yg i maksudkan td, confirm!!! org2 mcm ni seharusnya blacklist terus dr dtg w/sale, tension betul..

insan biasa says:

puan emosi…bersabarlah..memandangkan ini first time puan dth ke warehouse nih..mungkin puan tak tahu senario pureen warehouse sale….

sejujurnya….sale kali ini mmg terdasyat sepanjang 5 tahun saya pergi….

tp pendapat yg mengatakan..pakcik makcik piknik kat tepi tu selfish…mungkin betul buat separuh dr mereka…tp bukan semua…

saya dtg pukul 9.30 pg sabtu…org dah penuh piknik kat tepi..itu mmg senario biase..terutama bg pregnancy women..kita pun kena faham…mereka bukan larat nk berebut dgn mommies yg sihat & cergas…

tp itu tak bermakna diorg selfish….saya perhatikan..most of them…yg pagang 2,3 beg besor tu..diorg collect dr tepi2 jln yg ditinggalkan oleh sesetgh pihak yg tak bertanggungjwb (sape? saye pun tak kenal) atau pun diorg mintak dr pihak management pureen sendiri kat bhg belakang…beg2 ni pihak pureen sendiri yg kutip dr tepi2 jln…

so disini…apa yg sya nk cakap, bukan semua yg piknik dgn beg besor tu selfish…mereka juga spt puan…dan juga saya..yg mane..dtg awal…tp tak dapat langsung sentuh baju2…

ada jugak yg sya perhatikan..bawak konco2 ramai2…ambil kotak2 dr bawah meja yg belum terusik, bawak ke tepi dan bukak sendiri…kemudian..biar kat tepi…itu senario biase…mcm2 org..mmg mcm2 ragam…so, nk tanak..pandang dan lihat je la…jgn amik ati..nanti ati sendiri sakit :-)

itulah lumrah warehouse sale…

nak murah, usaha kena lebih….mane ada benda murah dpt senang2..betul x?

ape pun..pihak pureen rasenya patut ambil iktibar dr warehouse sale kali ini…moga akan datang lebih baik hendaknya

sekian

Puan Emosi says:

pertama kali pergi w/sale pureen dan i dah xnk pergi lg lepas ni, serik rasanya.. dtg dr jauh tp mmg way out from my expectations. dah warehouse sale mmg lah ramai, tp at least kalau pihak pengurusan lebih peka, semua urusan jd lebih mudah, ini nak membayar pon beratur dekat 2jam..sgt hairan sb kaunter yg disediakan hampir 50, tp masih slow, lembab bwt kerja staf terhegeh-hegeh.. kaunter bayaran xsistematik w/pon byk tp nak byr guna credit card kene pegi bhgn lain dh satu hal nk menunggu pulak untuk sign resit. sudahnye customer dh jadi mcm bwt treasure hunt, kesana kemari sb nk membayar. kaunter jual foods lg la pelik, xinform customer yg foods kene byr di kaunter ingtkan sama je nak byr dgn brg2 yg lain, first timer mcm i ni mana la tau bwt letih je pilih, masuk beg beratur, tp xdpt bayar..i sangat kesian dgn babies dan anak kecil yg dibawa, xpaham dgn parents yg bwk anak2 mereka xkesian anak ke, dgn panas, sesak. i nampak depan mata i seorang budak kepala kene hentam (secara xsengaja) dgn beg yg penuh dgn toiletries customer yg nak lalu, kesian ke tidak tu? yg menangis dh xdpt dikire, ade jugak yg bwk baby yg umur xsmpai 2bulan..aduhai parents, jgn la terlalu pentingkan diri nk shoping punya pasal sanggup korbankan anak mcm tu, kalau xada sapa jaga anak better xpayah pergi. Dan yang paling i tension ialah>> makcik2 dan pakcik2 yang dtg w/sale dgn kaum kerabat lepak tepi jalan memilih baju, dgn gelak ketawa, gurau senda menyesakkan jalan dan menyusahkan customer lain, dh mcm piknik i tgok drg.. tolonglah, bukan awak saja yg nak membeli, ambil baju smpai 3 beg pureen yg besar tu then memilih berjam2 sambil bersembang mkn n minum.. customer lain yg bru dtg dpt apa? kosong tempat baju tinggal leftover yg drg xsempat nk grab, aduh sehelai baju pon i beli.. i rasa ramai lg yg menerima nasib mcm i, dtg nak beli baju tp xdpt nak pilih sb customer yg pentingkan diri. pengurusan pureen kene lah pantau dan tegas, jgn nak pikirkan untung tp kebajikan customer tolak tepi.. i dh byk pegi w/sale, w/sale anakku yg last 4months tu i rasa 1000X lg baik dr pureen ni, w/pun ramai tp smooth je membeli pon senang hati.. brg pon i rasa pureen xda la murah mana, beza dlm RM4 or RM5 dr jusco.. mmg serik, dh janji dgn suami xnak pergi lg w/sale pureen..

eryn says:

i setuju dgn pendapat u bab parents yg bwk anak..kesian kat diorg.sepatutnya pihak pengurusan buat satu syarat supaya kanak kanak umur 12thn kebawah tak boleh masuk.so blh la bapa@penjaga jaga kat luar je.kesian kat diorg…and bagi parents yg nak membeli jgn la pentingkan diri amik semua baju yg dikeluarkan pastu baru buat pilihan.yg taknak letak tepi jalan.why not u all cari je kat situ.then org lain blh la cari same………….

myee says:

alah..koplain lah paper pun..bising lah byk maner pun..bagai anjing nyalak bukit jer..(maaf..perumpaan melayu!!) management pureen tak amik pusing pun korang nyer kompalin including my frusdtation..peduli aper..yg penting setiap thn makin giler w/hse sale diaorg..
bila staff pureen bw kotak utk tmbh stok, bila jatuh jer terus dikaut kesemuanya masuk beg dia..hantu tol…rasa cam nak jer tarik beg dia pastu campak kat lantai..xper kalo org xbermoral kite pun leh jadi xbermoral gak for a second..kuikuikui

well again pureen management dont give a damn ok, about ur complait..boolayan..

harlina says:

baru terfikir nak pegi..tapi kalau dah beratur panjang camtu utk membayar..i dun think worth it at all..huhuhu

azma says:

sampai pukul 1045 and org ramai gilerr, kat tempat toiletries head to toes rm 9 /bottle and bottle pureen gld rm15. sampai tempat baju semua baju cantik2 dah kena amik dgn org2 yng amik berbakul2 dan duduk tepi untuk memilih..mmg frust. baju tak berapa cantik mcm sebelum ni.. nak bayar punya susah sbb tak sistematik.. semua org serbu kekaunter takde org jaga mcm sebelum ni..ramai wanita mengandung yang nak pegsan sbb panas dan sesak.. bagi saya kali ni tak berapa berbaloi la..

maya says:

tadi smp dlm kul 10.30…org penuh sesak..susah giler nak masuk, bawak anak sekali..kesian anak bersesak2 gak…baju dah tak byk pilihan..sumer org dah pakat amik pastu duk belek2 kat tepi jalan..menyesakkan org nak lalu lalang…beratur..aduh…kemainla panjang..ntah la puren ni pun, dari dulu lagi, macam tu la jugak sistem yang dia gunakan, cuba ubah sikit sistem tu, so takdela org bersesak2 dlm tu..ini tak, situla jalan masuk, situla jalan keluar, situla org nak beratur utk bayaran…byk baju saiz kecik,baju2 utk 1-3 tahun dah kurang..warehouse sales ni dah tak meriah mcam tahun2 yg lepas…baju2 pun dah tak berapa cantik dah..baju yg murah rm1 tu..better cek betul2, ada yg kotor dan koyak..mgkin dah tak pergi lagi dah warehouse ni…

dydy says:

i intend to go on sunday (tml) any idea will it still b jam pack like sat fever??? i hope not… since i just wan to try n c if theres really nothing left to buy or not… esp clothing… as pride n joy clothing is smaller size… i am not sure if i can still find anything fit her… my baby is 13th month… wondering is it ok to bring her alone…. i hope sunday is a better day to check it out… though not much hope buying lots of nice clothing like last year…

any advised??

GKW says:

Lepas kul 10am, area tu jam bagai nak mati. Masuk warehouse sales tuh lepas kul 11am, orang jam bagai sardin. Beratur 1jam30minit utk bayar brg RM101 jer. Baju2 telah disapu oleh individu dan dilonggokkan tepi jalan utk memilih bersendirian. Tlg lah pilih kat dalam bakul tuh bersama, apa dgn sikap mementingkan sendiri tuh? Enko jer ke yg ada anak? Tolonglah ~

dayang says:

yuhuuu momies…anyone could share price of yougurt head to teo bath and shampoo too? i’m looking for pureen premium(red)/premium dry (blue) diapers price as well? would you care to share some info..if it’s worth, i can’twait to go tomorow..many thanks ya

oponeto says:

i think RM11.. or RM9 sb keliru dgn head to toe yg biasa

intanmz says:

yg lain2 sy tak tgk sgt, juz grab baju utk my little girl..berbaloi2………….mmg cantik2..harga pn baru rm 6/suit…..habis dekat rm350 gak. :-) … tahun dpn baru dtg lg

good post, thanks oakley sunglasses cheap, we will share it.

hanny says:

dah balik dah… smp 9.45 balik kul 11. okla… cuma beratur tu jer yg lama. pilih brg xlama pun. diapers dapat gak L28 8 pack, botol susu 10, n brg kecik2 mcm spoon, pacifier, puting, bedak. total RM120 jer…
tapi hati2 ubat gigi kids pureen yg 2kotak rm3 tu xpayah la beli. ada satu tu dah seal 2 kotak harga jusco masih ada kat situ baru RM2.40. tny kat staff dia ckp tu harga utk satu kotak. ingat cust bodo ker, xreti baca ker.. dh trg2 tulis situ harga dia. bengong ke apa staff tu..
hati2 gak dgn diapers BASIC yg warna biru tu. bukan hijau tau. sepatutnya yg hijau(ekonomi) jenis plastik kan, yg biru (Basic) jenis cotton. tapi ada sesetengah pack walaupun biru basic tapi masih lagi jenis plastik. klu nk tau itu produk yg ntah 10thn yg lps agaknya. si jgn amik. tgk btl2 isi dalam, plastik cover kan transparent, so better check tgk cotton/plastik.
utk baju Pride n Joy xdpt masuk langsung tadi. jln tersekat kat area toilet tu. gara2 apa tau… org yg masuk awal, dok belek2 baju n longgok tepi jln tu. nak pesan sikit la kat mak2 budak ni bg la peluang kat org yg betul2 nak beli. org lain sibuk nak beli, awak dok belek, bile xnak, longgok jer tepi2 tu…
satu lagi nak nasihatkan yg bwk baby, tlg la bwk saper2 yg leh jaga baby tu kat luar. adik ker, mak ker, maid ker, hubby ker… sian tgk baby tu melalak, panas, udara pun bukan baik sgt kat situ. lagi sng xpayah bawak….!!
ada npk sorg la bapak ni dukung anak dia baby lagi mcm smpai sethn. sian budak tu dah la dahi bertampal koolfever… ada ker dia gi bawak kat tempat org yg bersesak2 mcm tu… adui kesiannyer… menangis la budak tu…
nak parking….???? parking jer kat bangunan sebelah tu.. jln skit jer.. baru RM 2. jgn parking tepi jln, kene saman tak tau ar…..

minn says:

wat’s name of the building to park the car hanny? first time nk pg..thanks dear

GKW says:

Building name “Three 2 Square” RM3 for first 3 hours

Jas says:

Wisma Academy RM2

jayden's mommy says:

Jam packed with people when I arrived at about 10.45am.
Pity all the small kids & babies who have to wait while their parents grab whatever they can.( Better to leave your kids at home if possible – it’s hot & humid and very congested )
Pregnant mommies should also be careful..lots of people with heavy load of bags bumping everywhere!!

Worthwhile buying items : Diapers RM 25 ( all sizes – blue premium pack )
ABD Detergent 1kg box foc 200gm on pack RM 12
Talcum Powder 2 x 525gm foc 1 325gm RM 9
Baby wipes 2 x 150pcs (orange tub) RM 18

Heinz baby food 4 for RM 11

Assorted clothing from RM 1 – RM 15

Baby bottles, accessories from RM 3 onwards

Major complaint was that there were a lot of inconsiderate “aunties” who seem to just grab bags & bags full of clothings ( like sapu bersih ) and then taking their time to select the items they want to buy at the side of the walkways…leaving other shoppers very little choice :(

Long queues at the checkout counters as well..so, be prepared to wait.

Wan says:

Reach there around 9.45am. Surprise to see to many ppl already queue up at the cashier and some of them already finish shopping. Then only I know they are the VVIP ppl. Sigh..Luckily not very crowded yet.. Still can walk freely..

My sincerely advice pls do not bring along your child there as I am so pity them as they keep on crying. Ask someone to take care of them. I nearly steps or knock some f them as they are too short. some of the aunty also carry their babies there. I wonder how they manage to grab the items. Really worry of them

To me toiletries really not very cheap for eg: baby wipes they sell it RM9.00 but can get RM10.50 in Jusco. Somemore so heavy. Better grab other things. Then the detergent RM15.00 and RM16.00. Jusco can get 16.90 but the brand is Nappiklean somemore free MaxiKlean washing powder..

I manage to grab glass feeding bottle which is only RM10.00. Worth it I guess.Then i saw may ppl also grab the Pureen gold feeding bottle but I never use it. i guess it is very cheap too.
Then many cloths.Very very cheap. Starting price Rm1.00-Rm12.00. It is almost 50%-70% from the retail price that we see.

Anyway worth it to go but must go early. I spent about Rm298 just in this sales.